Как да инвестирам парите си с гаранция за тях и добра лихва?

Този въпрос  си задават много хора а ние ще се опитаме да дадем отговор. Ето няколко основни предпоставки , които може да ви помогнат да вземете решение:

  • ако имате свободни парични  средства и не искате да се обезценят то тогава инвестицията в имот е доказано във времето най-доброто решение да съхраните парите си и да получите допълнителна добавена стойност към тях.  Факт е, че цените на имотите непрестанно растат  а парите губят от стойността си и този процес   се засилва през последните три години.
  • от тази година  банките в България започнаха да въвеждат отрицателна лихва по депозитите на гражданите ,което означава ,че ако имате депозит в определен размер е възможно банката да ви събере така наречената „такса съхранение“ т.е вие да платите за това ,че ви “съхраняват” парите.
  • лихвите по ипотечните кредити за покупка на имот са на рекордно ниски нива и най-често варират в порядъка 2.5-3% на годишна база. Очаква се с влизането ни в европейският банков съюз те да се понижат до нива 1.5-2%.                     
  • инвестирайки в имот ново строителство вие получавате чисто нов апартамент изпълнен съгласно европейските изисквания за енергоефективност на сградите, което означава , че ще плащате много по-малки сметки за отопление и охлаждане. Освен това ще живеете в красива  сграда с озеленени пространства, паркинг за велосипеди, осигурени места за паркиране  на автомобили, удобни,комфортни и надеждни асансьори, красиви общи части и още много предимства.
  • при покупка на апартамент в строеж вие имате по-богат избор на етаж,изложение,функционалност. Освен това , можете да обединявате апртаменти и преразпределяте съществуващите пространства,така че да отговарят на желанията ви,както и да поискате допълнителни услуги по ваш избор.
  • ако няма да живеете в имота можете да го отдадете под наем, така получавате всеки месец допълнителен сигурен доход а стойността на жилището ви се оскъпява във времето независимо от амортизациите.

Бургас е един красив европейски град , в който се съхраниха спокойствието, тишината и уюта. През годините се изгради и поддържа много добра обслужваща  инфраструктура,велоалеи,спирки на градският транспорт  и всякакви други удобства. Несъмнено обаче гордостта на града ни е уникалната морска градина с дължина над 5км разположена по протежение на плажната ивица. Изградените наскоро велоалеи я свързват с морският квартал на Бургас – Сарафово а разстоянието се взима с велосипед  за около 25 минути. Между морската градина и Сарафово са разположени лечебните езера с уникалната бургаска луга, като достъпа до тях е свободен.  Сарафово е квартал на Бургас разположен на разстояние около 10км от центъра. Има осигурен градски трансорт. Целогодишно мекият климат,спокойствието и тишината са предпоставки които правят мястото желано за постоянно живеене или ваканция.Плажната ивица се разпростира по цялата дължина на квартала, пясъка е ситен жълт , морето спокойно. В Сарафово има ново яхтено пристанище. В квартала има основно училище и детска градина.